LIEFSTE LEVEN ARTIKEL: EEN THEMA VOOR HET JAAR KIEZEN

Goede voornemens zijn bijna verplicht aan het begin van het jaar. Afvallen, niet meer roken, meer bewegen - iedereen kan ieder jaar wel weer hetzelfde lijstje van stal halen.

Ik wil graag een aanbeveling doen voor een andere manier: een thema voor het komende jaar kiezen! Een thema dat jouw wens voor groei voor dit jaar vertegenwoordigt, dat je gids op de achtergrond van je bezigheden kan zijn. Wat je thema wordt, hangt natuurlijk erg af van je wensen en je omstandigheden nu. Bijvoorbeeld: als je je zaak wilt uitbouwen, kun je kiezen voor geld verdienen of nieuwe projecten aandurven. Of als je een jonge moeder bent: geluk en rust voor zowel mijzelf als mijn kinderen. Of als je erg ziek bent: vrede en het zien van mogelijkheden. Een thema komt uit je intuïtie, uit je hart: wat is je diepste verlangen?

Als je dan zo'n thema kiest, zal het als een magneet voor je gaan werken en allerlei dingen en mensen naar je toe trekken die je verder kunnen helpen met zo'n thema. Je gaat je voornamelijk richten op zaken die jou kunnen laten groeien in je thema.

Ik heb zelf voor dit jaar het thema gekozen: loslaten en mezelf voeden. Loslaten: niet meer vasthouden aan mijn oude idee hoe mijn bedrijf eruit moet zien en hoe ik geld moet verdienen, zodat ik nieuwe wegen op mijn pad zal herkennen en niet met gespannen oogkleppen op loop. En mezelf voeden: mijzelf als mens sterker maken is mijn allerhoogste prioriteit. Voeden op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. En dat is al een heel boeiend onderwerp om over na te denken: wat voedt mij nu eigenlijk? Ik was naar het Coda museum in Apeldoorn geweest, en voelde mij daarna geïnspireerd door al die schoonheid en creativiteit, en zo gevoed dat ik thuis weer begon een stelletje gordijnen af te maken die er al een poos lagen zodat mijn huis mooier en behaaglijker zou worden. En zo zijn er meer dingen: een goed gesprek met boeiende mensen, een prachtig boek, een hele dag wandelen. Wat wordt jouw thema voor dit jaar? En wat voedt jou?

Joke Botman, CPCC
Gecertificeerd life coach

LIEFSTE LEVEN Coaching

The MAKEOVER COMPANY
055-3661273
www.liefsteleven.nl
joke@liefsteleven.nl

<- - - Terug naar het artikelen-overzicht