LIEFSTE LEVEN ARTIKEL: HOUDEN VAN JE LICHAAM

Vrouwen kunnen soms heel kritisch naar hun lichaam zijn. Kijk jij wel eens in de spiegel en zeg je, wow, helemaal perfect? Weinig, toch! Er is altijd wel wat aan te merken: te brede heupen, te dikke kuiten, te weinig borsten, een gekke neus. Er is altijd iets dat we graag anders zouden willen hebben.

Een leuke manier om eens anders met je lichaam om te gaan, is om over je lichaam te denken in de derde persoon, alsof het een apart iets zou zijn. Bijvoorbeeld, als je honger hebt, denk je: hé, ze heeft honger, wat zou ze graag willen eten? Of: hé, ze is moe. Wat zou ze graag willen doen om uit te rusten? Doe dat eens een halve dag, en beschouw je lichaam als iets waar je voor moet zorgen, dat altijd voor jou in de weer is.

Jouw lichaam, zoals het nu is, is perfect. Het staat je ten dienste met alles wat je doet. Het is precies goed op dit moment in je leven. En wat heeft het al niet veel voor je gedaan, en doorstaan? In plaats van altijd op je lichaam te zitten vitten, schrijf het eens een brief: lief lijf, en noem al haar positieve kanten. Jouw lichaam is de tempel van je geest, en het waard om verwend en verzorgd, en met liefde en respect beschouwd te worden.

Joke Botman, CPCC
Gecertificeerd life coach

LIEFSTE LEVEN Coaching

The MAKEOVER COMPANY
055-3661273
www.liefsteleven.nl
joke@liefsteleven.nl

<- - - Terug naar het artikelen-overzicht