Wie ben ik

Passie

In 2000 heb ik m'n passie in het leven gevonden: vrouwen laten sprankelen; mensen helpen om hun eigen kracht in het leven te vinden. Ik doe dat door coachen en te werken met uitstraling.

Stralende, zelfverzekerde vrouwen

Vrouwen hebben vaak niet goed in de gaten hoe fantastisch ze wel niet zijn. Ze maken zich kleiner dan ze zijn. Ik vind het heerlijk om samen met vrouwen op zoek te gaan naar hun prachtige eigenschappen en talenJoke Botmanten van binnen, en hoe ze dat in hun uitstraling kunnen laten zien.

Ik vind het fantastisch te werken met een combinatie van innerlijk en uiterlijk, zodat je sterker en moediger wordt, van binnen, van buiten en in je omgeving. Fantastisch!

Opleiding tot coach

Ik ben in Engeland opgeleid tot life coach bij het vooraanstaande Amerikaanse instituut CTI, the Coaches Training Institute. Daarna de vervolgopleiding gedaan om gecertificeerd te worden: ik kan CPCC achter m'n naam zetten - Certified Professional Co-Active Coach. Een opleiding die erkend is door de International Coach Federation. Ik ben de eerste CPCC in Nederland! En ik ben geaccrediteerd door de ICF, de International Coach Federation, de wereldwijde belangenorganisatie voor coaches. Dat is de titel ACC.

Daarvoor heb ik altijd in kaderfuncties in het bedrijfsleven gewerkt (logistiek, kwaliteitszorg) en in de zorg.

Houden van de werkelijkheid

Ik ben een grote fan van Byron Katie. Haar boek Vier vragen die je leven veranderen (Loving what is) is heel bijzonder. Ik heb met haar de School for the Work of Byron Katie gedaan, een intensieve tiendaagse school in Brussel. Haar inzichten gebruik ik veel tijdens het coachen en in m'n eigen leven.

Bijblijven

Ik volg regelmatig opleidingen en teleclasses (klas per telefoon, waar je met meerdere mensen van overal ter wereld op n telefoonlijn les krijgt, heel leuk). Ik lees veel boeken, zodat ik allerlei nieuwe inzichten kan gebruiken in de coaching sessies.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd dans ik graag en treed ik op met mijn dansgroep. Ik vind het heerlijk om zelf kleren te naaien. Ik zing in het renaissancekoor Sint Joseph in 't Bosch. En als ik in m'n tuin bezig ben, vergeet ik alles om me heen.

 

Wat heb ik jou te bieden, als persoon, als coach, als image consultant?

Als persoon

Ik ben m'n hele leven een zoeker geweest naar wie ik ben en wat mijn passie is, en kan me dus goed inleven in mensen die ook op zoek zijn. Ik vind het heerlijk om lef te hebben, om dingen te durven die eigenlijk eng zijn. En soms kan ik nog wel wat extra lef gebruiken, jij ook? Ik wil zelf ook leven met gratie en lef, en al mijn talenten en kwaliteiten "uitbuiten".

Als coach

M'n passie is om mensen te laten sprankelen. Ik vind het heerlijk om mensen energie te geven. Te helpen om zaken helder te krijgen, een andere manier van kijken aan te reiken. Te helpen om te groeien, zodat je jouw liefste leven kan leven.

Ik ben gecertificeerd life coach, heb een goede opleiding achter de rug. Ik ben constant bezig meer te leren. Als coach moet je open en nieuwsgierig zijn, zonder van tevoren in te vullen wat oorzaken of oplossingen kunnen zijn. Je noemt dat: dansen in het moment. Een bijzondere ervaring voor coach en cliënt.

Als fan van uitstraling

Innerlijk en uiterlijk hand in hand. Want als je je innerlijk goed voelt, ga je je anders kleden: kleuriger, mooier. En als je er mooi uitziet, voel je je ook sterker van binnen, heb je meer zelfvertrouwen.

Ik geef je ook tips over welke kleuren jou het mooist staan, en over welk soort kleding jouw figuur het mooist laten zien. Een fijne uitstraling wat aan andere mensen laat zien wie jij bent, en waar jij je heerlijk bij voelt.

Ik ben een co-actieve coach

De opleiding die ik in Engeland heb gedaan en waarin ik gecertificeerd ben, heet Co-Active Coaching.

Co-Actief betekent dat het niet belangrijk is hoe goed ik als coach bent, of hoe goed jij je best wil doen. Nee, het gaat om de kracht in de relatie tussen ons twee, daar gebeurt het allemaal. Er zal dus echt een klik moeten zijn tussen jou en mij, en je spreekt met elkaar af wat je van elkaar verwacht, hoe je met elkaar omgaat.

Jij als client bent iemand die niet gerepareerd hoeft te worden, maar iemand die van nature creatief, vindingrijk en "whole" is. Dat is het uitgangspunt van co-actief coachen.